ضد عفونی کردن و اکسید کنندگی مخصوص آب

کلرزنی هم در جهت ضد عفونی و هم اکسید کنندگی صورت میگیرد.

ضدعفونی کردن جرم ها و جلبک ها را از بین میبرد تا از انتقال بیماری وسایر ناراحتی های شناگران جلوگیری شود
اکسید کنندکی مکمل مرحله سوختن یا بیرنگ کردن ناخالصی های ارگانیک (زنده) است که توسط شناگران وارد استخر میشود.
کارشناسان میگویند کلر آشغال هارا میسوزاند و فیلترها خاکستر آن را خارج میکنند
به عبارتی کلر قابلیت سوزاندن بسیاری از ناخالصی ها ی کوچکتر را که از فیلترها عبور میکنند دارد
مقدار کلر مورد نیاز :

  1. ترکیب کلر با آب لزوما منجر به تولید اسید هیدروکلریک نمی شود.بلکه این PHآب است که نقش تعیین کننده ای بر شکل گیری اسید هیدروکلریک با یون هیدروکلریک دارد.
  2. اسید هیدروکلریک همان عامل ضدعفونی کننده و اکسید کننده قوی است،در حالی که یون هیدروکلریک خواص چندان مناسبی برای این کاربرد ندارد.
  3.  در PH=7.2تقریبا شصت درصد از کلر محلول در آب به صورت اسید هیدروکلریک است.
    در حالی که با افزایش ph،مقدار اسید هیدروکلریک کاهش و یون هیدروکلریک افزایش می یابد.
    مثلاً : ↩️در ph=8.5تقریبا 90 درصد از کلر محلول به صورت یون هیدروکلریک و تنها ده درصد آن به صورت اسید هیدروکلریک باقی می ماند.
    در PH=7.2خاصیت ضدعفونی کنندگی و اکسید کنندگی کلر شش برابر زمانی است که phآب برابر با 8.5 است↪️
    ❗️قدرت ضد عفونی کنندگی کلر ،علاوه بر Phبه مقدار آمونیاک موجود در آب نیز وابسته است.
  4.  آمونیاک تقریبا در تمامی آب های سطحی وجود دارد.در استخرها نیز عواملی مانند ترشحات بدن شناگران و ادرار ،منبع اصلی تولید امونیاک به شمار می روند.
    ↩️به مقدار پسماند کلر موجود در آب که به صورت اسید هیدروکلریک در آب باقی می ماند اصطلاحا کلر آزاد یا کلر پسماند گفته می شود.
    چرا که این ماده همان ترکیبی است که قدرت ضدعفونی کنندگی دارد.
  5. از طرفی هنگامی که کلر با آمونیاک واکنش می دهد،ترکیب حاصله کلر آمین خواهد بود که این کلر به صورت ترکیب شده است و همانند کلر آزاد ،قابلیت ضدعفونی کنندگی ندارد❗️
    کلر به طور طبیعی بیشتر تمایل دارد با آمونیاک در آب واکنش نشان دهد تا باکتری ها و میکرو ارگانیسم های بیماری زا.بنابراین در صورتی که مقدار آمونیاک موجود درآب زیاد باشد،تمام کلر آزاد موجود در آب با آمونیاک ترکیب شده و دیگر فرصتی برای ضدعفونی کردن آب باقی نمی ماند.
    از دیدگاه شیمی مقدار کلر مورد نیاز استخر را به صورت مقدار کلر مورد نیاز برای از بین بردن تمامی باکتری های موجود در آب تعریف می کنیم .
    مقدار کلر باقی مانده یا کلر پسماند نیز مقدار کلری است که پس از بین رفتن تمامی باکتری ها در آب باقی می ماند.
    بنابرین پس از آن کاسه استخر را آبگیری نمودید به میزان لازم به آب کلر (هر ۱۰/۰۰۰ لیتر آب ۵۰ گرم کلر ) اضافه نمایید و با کیت کلر مقدار کلر و PH آب را تست نمایید.
جهت همکاری در ارائه خدمات تماس بگیرید